Activiteiten

Leden van Jongeren van Vroeger kunnen -na opgave- deelnemen aan de onderstaande activiteiten

Schrijversgroep ‘de Schrijvertjes-2’

De Schrijvertjes komen een keer per twee maanden bij elkaar. De groepen schrijven verhalen aan de hand van een thema.Wie komt een keer per twee maand naar het Gemeenschapshuis ‘de Bantuin’, Pastoor Kierkelsplein 20 in Venlo om een verhaaltje, zeg maar een short-story, van eigen productie voor te dragen?  Een gezellige middag is gegarandeerd.

Tuinen bezoeken
Elke 2e woensdag van de maanden april t/m augustus.

Museumbezoek in de regio
Elke 2e woensdag van de maanden september t/m maart.

Wandelen
Elke derde woensdag van de maand bieden wij de mogelijkheid om te genieten van een mooie natuurlijke wandeling van
6 tot 7 km. Denk aan goed schoeisel!

Beugelen
Iedere laatste vrijdag van de maand, aanvang 14.00 uur. Locatie de Hazewind, Venlo.Beugelen is een van de oudste sporten van Nederland. Het spel wordt gespeeld door 4 spelers. Iedere speler speelt met een houten palet (schop of sleger) waarmee de bollen in één rechte lijn worden voortbewogen (duwen niet slaan). Het beugelen vereist geen specifieke kracht of lichamelijke getraindheid. Het kan gespeeld worden door jong en oud en door mannen en vrouwen. De eigenaar van de Hazenwind een bruin café, dat reeds 300 jaar bestaat, heeft een mooie beugelbaan met vloerbedekking aan laten leggen en biedt de mogelijkheid tot gezellig beugelen aan voor ouderen.

Fietsen
Iedere 1e woensdag van de maand van april t/m oktober.

Excursies
Eenmaal per jaar een gezellige dagtocht of excursie.

Themabijeenkomsten/lezingen
Diverse onderwerpen die te maken hebben met onze doelgroep, daarnaast ook bijeenkomsten in een ontspannende sfeer.

Senia Leesgroepen
In Venlo e.o. zijn diverse leesgroepen van de landelijke Stichting Senia actief in samenwerking met de bibliotheek. Er zijn leesgroepen literair, geschiedenis, kunstgeschiedenis en filosofie. Ook Duits-, Engels- en Franstalige leesgroepen. Veel mensen die graag lezen hebben vaak te weinig mogelijkheid om over de gelezen boeken te praten. Senia biedt leesgroepen handvatten voor een zinvolle en goed lopende boekbespreking. Door mee te doen aan een leesgroep komen mensen vaker tot lezen en tot gesprekken met anderen over uiteenlopende thema’s. Een Senia-leesgroep bestaat uit zes tot acht personen. Elk seizoen kunnen zij zeven titels kiezen uit een uitgebreide literatuurlijst, die wordt aangeboden door Senia. De leesgroepen krijgen bij ieder gekozen boek informatie aangereikt over het boek en de auteur, met vragen en discussiepunten. Daardoor kunnen de leesgroepen op eigen kracht, zonder dat er een deskundige bij aanwezig is, tot zinvolle besprekingen komen. Heeft u interesse in een leesgroep neem dan contact op met Helene Knippenbergh, ambassadeur van Senia in Noord-Limburg E. helene.knippenbergh@senia.nl  T. 06 12563990  Zie ook : www.senia.nl